nieuws & blog

Besluit gedifferentieerde premie Werkhervattingskas 2025

 

Het Besluit gedifferentieerde premie Werkhervattingskas 2025 met de parameters voor de gedifferentieerde premie WGA en Ziektewet is halverwege de maand juli gepubliceerd:

Staatscourant 2024, 22547 n1 | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen (officielebekendmakingen.nl)

Voorheen werden de parameters pas bekend gemaakt in de Staatscourant van 1 september. Om werkgevers meer tijd te geven om een verantwoorde keuze te maken wordt vanaf dit jaar halverwege juli de parameters definitief vastgesteld.  Immers voor 2 oktober 2024 kan bij de Belastingdienst aangegeven worden of het bedrijf per 1 januari 2025 kiest voor een verandering. En dit vraagt altijd om maatwerkadvies van een gespecialiseerde inkomensadviseur.

Sensio IT (Informatietechnologie) heeft voor de adviseurs hiervoor een handige WGA Calculator en ZW Calculator ontwikkeld. Eerder maakte de tools deel uit van het VeReFi volledige abonnement. In goed overleg is besloten dat Sensio IT zelf deze tools uitbrengt (tegen een vergoeding). De tools zijn bijgewerkt voor het jaar 2025.

In de eerste nieuwsbrief van Sensio zijn de parameters met rekenvoorbeelden uitgewerkt. En een aantal tips voor het maken van de afweging om wel of geen eigenrisicodrager voor de Ziektewet of WGA te worden. Voor 2 oktober 2025 dient een verandering van de keuze aan de Belastingdienst doorgegeven te worden. De nieuwsbrief (nummer 1) kun je terugvinden op https://www.sensio.nl/nieuwsbrief-archief/

Wil je nieuwsbrieven direct ontvangen in de mail, abonneer je dan op de gratis Sensio Nieuwsbrieven Sensio zal geregeld schrijven over actualiteiten in de sociale zekerheid en het arbeidsrecht. En soms ook over opvallende jurisprudentie.

artikel delen: